Ger van de Geer ( 1955) schildert sinds 2000 als aspirant en inmiddels als 'autonoom kunstenaar'. Haar schilderhobby is uitgegroeid tot een kunstuitdaging.

In 2017 is zij afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem Leiden. Deze vijfjarige vakopleiding autonome beeldende kunst geeft haar inspiratie om nieuwe concepten en thematiek en techniek te ontwikkelen. Jaarlijks volgt zij in de zomermaanden een Masterclass begeleid door Rob Visje.

De eerste jaren heeft ze zich met name gericht op de techniek. Daarna heeft zij zeven jaar de Masterclass Art&Peppers gevolgd, begeleid door Marjon Hoogendijk, kunstenares, Vlaardingen. In deze masterclass ontwikkelde zij zich tot een autonome, onafhankelijke aspirant kunstenaar. In deze periode volgde zij een ook een jaarlijkse schilderweek bij Leo Musch ( Beauregard, Frankrijk).

Haar werk start bij het onderzoeken van een beeld. Wanneer zij haar idee schetsmatig op haar netvlies heeft staan, wordt dat beeld min of meer losgelaten om een vrijere vorm, kleur en materiaal toe te kunnen laten. In dit proces van verandering zoekt zij naar verbindende elementen met het oorspronkelijke beeld. Dat werkt ze uit tot een compositie. Vaak gebruikt ze fotografie om detailbeelden vast te leggen.

Vanaf 2005 exposeert Ger haar schilderijen.